• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
 

Vármúzeum

Városi Múzeum

Info központ

Városi Könyvtár

 

xviii-fuleki-tortenelmi-varjatekokEsti várjátékok Füleken

 

A gyermekek és felnőttek által egyaránt kedvelt Füleki Történelmi Várjátékok már 18. alkalommal kerülnek megrendezésre a várban, ezúttal június 17. és 18. között. Idén a szombati program a délutáni és esti órákban zajlik majd, felidézve a középkor és koraújkor hangulatát.

A 16:00 órás kapunyitást követően a legkisebbeket gazdag program várja: bábjáték, akadálypálya, történelmi játékok, csata, valamint pásztor- és vadászkutya bemutató.

tortenelmi-varjatetkok-oriasbabok

A felnőttek ezalatt betekintést nyerhetnek a törökök mindennapjaiba és szokásaiba, királyi csokoládét kóstolhatnak, megtekinthetik a kézműves foglalkozásokat és a kazamatában berendezett kínzókamrát. A 18:00 órakor kezdődő főműsor keretén belül a látogatók egy valósághű lovagi torna hangulatát élvezhetik majd, ahol a középkor legbátrabb vitézei mutatkoznak be. A műsorszámot barokk táncok és solymászat követi, majd a bajvívó és janicsár bemutatókat várostrom – a vár 1682-es török, kuruc és erdélyi seregek általi elfoglalásának rekonstrukciója – zárja.

 

tortenelmi-varjatetkok-kutyak tortenelmi-varjatetkok-lovagi-torna

Az esti csata után az érdeklődőket korabeli táncoktatással egybekötött vigasság és lakoma várja, inkvizíciós per és tűz show kíséretében. Vasárnap kerül megrendezésre a „XI. Nemzetközi Történelmi Íjászverseny“ a „Nógrád Íjásza“ címért és a „Füleki Vár Védője“ rangért, ahol szlovákiai és magyarországi íjászok mérik össze tudásukat különböző kategóriákban. A Koháry Polgári Társulás és a Füleki Vármúzeum mindenkit szeretettel vár a kétnapos rendezvényre!

tortenelmi-varjatetkok-mulatsag

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.