• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
 

Vármúzeum

Városi Múzeum

Info központ

Városi Könyvtár

 

vystava_mimoza2

 

A Füleki Vármúzeum szeretettel meghívja a művészet kedvelőit és minden érdeklődőt Šuhajová Kristína helyi képzőművész Mimóza II című kiállításának megnyitójára, melyre 2024. március 14-én, 16.30 órakor kerül sor a Bebek-torony ötödik szintjén. A tárlat tematikailag a 2013-ban megrendezett kiállításra épül, és a szerző eddigi alkotásait mutatja be. Šuhajová Kristína divattervezést tanult a Zólyomi Művészeti Szakközépiskolában, ezt követően a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen, majd a nagyszombati Szent Cirill és Metód Egyetemen szerzett diplomát. Az utóbbi években elsősorban gyerekekkel foglalkozott, helyi és környékbeli általános iskolákban, valamint óvodában dolgozott pedagógusként. Jelenleg a Papréti Szlovák Tannyelvű Alapiskolában tanít. A képzőművész a saját környezetéből fakadó inspirációk színes, robbanásszerű egyvelegét veti vászonra. Munkáival az őt körülvevő eseményekre és egyénekre reagál, különféle kellemes és kellemetlen helyzeteket, illetve a benne nyomot hagyó, inspiráló impulzusokat dolgozza fel alkotásaiban. A paletta sokszínűségét kihasználva, dekorációs és street art elemeket jelenít meg. Technikailag a festést és a stencilezést ötvözi, amihez többnyire akrilt és spray festéket használ, majd az ábrázolást filctollal és tussal véglegesíti. A képeket gyakran különböző nyelvű, írott szöveg egészíti ki. Festményei nagyon dinamikusak, helyenként már-már gyermetegek, egyfajta morbid és sötét humor szövi át őket. Az alkotó több kiállítást is maga mögött tudhat.

Hazánkban Füleken (Fiľakovo), Losoncon (Lučenec), Herencsvölgyön (Hriňová) és Besztercebányán (Banská Bystrica) mutatta be képeit, de Magyarországon is láthattuk már alkotásait. Ez alkalommal a füleki vár nyújt lehetőséget műveinek megtekintésére, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk a tárlat és egyben a turistaidény megnyitása alkalmából! A kiállítás 2024. május 5-ig látogatható.

Március 15-től a vár a hét minden napján, 10:00 és 18:00 óra között várja az érdeklődőket, akik részére idén is érdekes kiállítások, kulturális és ismeretterjesztő rendezvények vannak készülőben.

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.