• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
 

Vármúzeum

Városi Múzeum

Info központ

Városi Könyvtár

 

A Füleki Vármúzeum a zólyomi Erdészeti és Faipari Múzeummal együttműködve 2012. január 26-án 15,00 órakor nyitja meg a „Faetüdök XII. - Fajátékok“ c. kiállítását a Városi Honismereti Múzeum Fő utcai termeiben.

Az Erdészeti és Faipari Múzeum által meghirdetett Faetüdök elnevezésű országos pályázat keretében 2010-ben ötödik alkalommal hirdették meg a „Leg... fajáték“ című versenyt, melybe 91 alkotó összesen 202 darab fajátékot nevezett be. A megmérettetés két kategóriában zajlott. A sorozatgyártmányok és az egyedi játékok illetve prototípusok külön versenyeztek. „A kiállításon lovacskákat, lovas fogatokat, különböző állatkákat, autókat és vonatokat mutatunk be, tehát olyan hagyományos játékokat, melyek a népi hagyományokra építenek. A látogatók megbizonyosodhatnak továbbá arról is, hogy fából modern járművek modelljei és hinták is elkészíthetők. Megismerkedhetnek az egyes alkotók kirakójátékok, labirintusok és fejtörők tervezésénel megvalósított fahasználatával“ - mutatja be a kiállítás anyagát Mária Rošková mérnöknő, a tárlat kurátora.

A kiállítás reprízének füleki megszervezését a helyi szakközépiskola tanárai kezdeményezték. A tanintézet diákjai a prototípusok kategóriájában elnyerték ugyanis a szakmai zsűri dicséretét. A megnyitón fellépnek a Štúr Utcai Óvoda ovisai. A kiállítás 2012. március 23-ig lesz látogatható keddtől péntekig naponta 8,00 és 16,00 között.

Faetüdök XII.

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.