• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
 

Vármúzeum

Városi Múzeum

Info központ

Városi Könyvtár

 

Szlovák Művészeti Alap – 5.1.3 A könyvtárak állománygyarapítása

„A Füleki Városi Könyvtár állományának gyarapítása, különös hangsúlyt fektetve a diákoknak és a felnőtteknek szóló oktatási szakirodalomra“

A Vármúzeum részlegeként működő Füleki Városi Könyvtár már több éve bekapcsolódik különböző állami szintű és nemzetközi pályázatokba, amelyek elsősorban a könyvtári állomány bővítésére és megóvására, valamint az olvasóknak szóló művelődési rendezvények szervezésére irányulnak. 2018-ban az intézmény a hazai pályázatokon a Szlovák Művészeti Alap 5.1.3 – A könyvtárak állománygyarapítása, a nemzetközi pályázatokat illetően pedig a Magyarország Oktatási és Kulturális Minisztériumának Márai-program VIII. c. felhívásába kapcsolódott be.

„A Füleki Városi Könyvtár állományának gyarapítása, különös hangsúlyt fektetve a diákoknak és a felnőtteknek szóló oktatási szakirodalomra“ c. pályázat célja az intézmény könyvtári állományának megújítása és bővítése. A felnőtteknek szóló oktatási szakirodalmi részleg meglehetősen elavult kiadványokat tartalmaz. A benyújtott pályázat célja e részleg frissítése. Bízunk benne, hogy az új könyvek hasznos információkkal járulnak hozzá a tananyag kiegészítéséhez is a helyi kétnyelvű gimnáziumban és a szakközépiskolában. Lehetőség szerint szeretnénk megfelelni a főiskolás tanulók igényeinek is, bár kisvárosi könyvtárként nem áll módunkban és nem is szándékozunk felvenni a versenyt az egyetemi könyvtárakkal. A sikeres pályázatnak köszönhetően viszont a könyvtár az érdeklődők rendelkezésére tudja bocsájtani legalább a legkeresettebb köteteket.

A pályázatot közforrásból a Szlovák Művészeti Alap támogatta 3.000,00 eurónyi összeggel.

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.